Eurosteel ® private label

 

Het Eurosteel programma bestaat uit een specifiek samengesteld en compleet assortiment RVS hang- en sluitwerk en bouwbeslag met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Eurosteel voldoet aan de normen voor de utiliteitsbouw en wordt geleverd met een 5-jarige conceptgarantie.

Het EUROSTEEL ® programma biedt u een aant­rekkelijk design en univer­sele gebruik­smogelijkheden voor elk type gebouw. Naar keuze en behoefte toege­laten over­e­en­komstig EN 1906 klasse 4 of klasse 3, geschikt voor toepassing volgens EN 179 voor brand- en rookwerende deuren en vluchtdeuren. Gemaakt van hoogwaardig roest­vaststaal en in hoge mate corrosiebestendig, klasse 5.
Door de toegepaste technieken uiterst slijtvast met een lange levensduur.

Het beslagprogramma bestaat uit 2 verschillende beslagtechnieken beschikbaar op meerdere modellen.


EUROSTEEL EK-techniek

PREMIUM GARNITUREN VOORZIEN VAN KOGELLAGER-TECHNIEK

Kogellager
De industriële kogellager is karakteristiek voor deze hoogwaardige projectgarnituren. Een precieze en onderhoudsvrije kogellager zorgt voor een comfortabel en spelingsvrije lagering van de deurkruk.

Gebruiksklasse
De Eurosteel EK-techniek is door een onafhankelijk instituut getest en gecertificeerd volgens Europese normering EN1906 gebruiksklasse 4.
Geschikt voor toepassing en gebruik op deuren die bijv. door vandalisme vaak beschadigd raken.
(bijv. deuren in voetbalstadions, in kazernes, openbare toiletten enz.).

Constructie
Deurkruk zelfverend, vast gemonteerd op metalen krukrozet. Blinde bevestiging, met RVS klikrozetten. Door de toepassing van extra kunststof onderconstructie worden beschadigingen aan de deur voorkomen.


EUROSTEEL EK voldoet aan

  • EN 1906 gebruiksklasse 4
  • DIN 18273 toegelaten voor brandwerende deuren.
  • Corrosiebestendig, klasse 5
  • EN179 voor toepassing vluchtwegen

EUROSTEEL EB-techniek

OBJECTGARNITUREN VOORZIEN VAN GLIJLAGER-TECHNIEK

Glijlager
Door toepassing van een onderhoudsvrije kunststof glijlager-techniek realiseert de EB-techniek een hoogwaardig onderhoudsvrij projectgarnituur. Door de vaste en spelingsvrije bevestiging is deze techniek een economische keuze voor kwaliteit.

Gebruiksklasse
De Eurosteel EB-techniek is getest door een onafhankelijke instituut  en gecertificeerd volgens Europese normering  EN1906 gebruiksklasse 3.
Geschikt voor intensief gebruik door publiek of andere personen, waarvan te verwachten is dat zij niet zorgvuldig met het beslag omgaan en waarbij een hoog risico op verkeerd gebruik bestaat
(bijv. bij deuren in openbare gebouwen).

Constructie
Deurkruk zelfverend, vast gemonteerd op kunststof krukrozet. Blinde bevestiging, met RVS klikrozetten. Door de kunststof onderconstructie worden beschadigingen aan de deur voorkomen.
Onder rozet voorzien van stut.


EUROSTEEL EB voldoet aan

  • EN1906 gebruiksklasse 3
  • DIN 18273 toegelaten voor brandwerende deuren.
  • Corrosiebestendig, klasse 5

Info algemeen

NEN-EN 1906:2010
De volledige norm beslaat een omvangrijk classificatiesysteem voor deurkrukken en deurknoppen (beslag) met hieraan gekoppelde eisen en beproevingsmethoden die van toepassing kunnen zijn op de wijde range van producten die in de Europese markt beschikbaar zijn. Daarnaast bevat deze norm informatie over het merken van producten inclusief de toepassing van CE markering.

EN1906: Vier klassen worden onderscheiden
Klasse 1: lage gebruiksfrequentie (binnendeuren van de woningbouw)
Klasse 2: normale gebruiksfrequentie (binnendeuren van kantoorpanden)
Klasse 3: hoge gebruiksfrequentie (deuren van openbare gebouwen)
Klasse 4: hoge gebruiksfrequentie (deuren van gebouwen waar de kans op misbruik groot is)

Vluchtwegnormen NEN-EN 179 en NEN-EN 1125
Sinds april 2003 bestaan er Europese normen, de zogenaamde NEN-normen, voor nood- panieksituaties. Door deze normen wordt duidelijk aan welke eisen een vluchtdeur moet voldoen. De vluchtwegnormen voor nooddeuren (NEN-EN 179), voor paniekdeuren (NEN-EN 1125) en de ontwerpnormen (prNEN-EN 13633 en prNEN-EN 13637).

NEN-EN 179
Dit is van toepassing op deuren met een vluchtfunctie voor een relatief klein aantal mensen. Ook hier is belangrijk dat de deur met één handeling kan worden geopend, een push pad of deurkruk is voldoende. Deze norm is van toepassing op gebouwen met een beperkte toegang, zoals flat- en appartementsgebouwen, kantoren, opslag- en/of stookruimten.

NEN-EN 1125
Dit is van toepassing op deuren met een vluchtfunctie voor grote aantallen mensen. Deze deuren moeten in panieksituaties met één handeling kunnen worden geopend door middel van paniekstang of -balk. De norm geldt vooral in gebouwen waar het publiek vrije toegang heeft, zoals cafetaria, discotheken, bibliotheken, theaters, winkels, scholen, ziekenhuizen en bioscopen.


Klik hier voor de catalogus van ons Eurosteel assortiment.
Klik hier voor de prijslijst van ons Eurosteel assortiment.
Klik hier voor de Eurosteel EB bestekposten.
Klik hier voor de Eurosteel EK bestekposten.


Onze partners zijn:

opertis safeotronic hewi eurosteel krinner finbin nusser beck erlau amop logo_photinus_pijnenburg_import_merken